Quentin GREBAN en Dominique MERTENS

Twee getalenteerde artiesten, die afstudeerden aan het illustratie-atelier van het Sint-Lucasinstituut in Brussel en wier werken duidelijke raakpunten vertonen, maar tegelijk subtiel van elkaar verschillen. 

Quentin Gréban maakte tot op vandaag zowat 70 jeugdboeken. Zijn smaak en zijn talent voor portretkunst vinden hun weerslag in zijn boeken, waarin de focus vooral op de personages ligt. Zowel in zijn illustraties en settings voor klassieke verhalen als in sprookjes, zelf verzonnen stories en creaties in samenwerking met andere schrijvers, blijft zijn poëtische, tedere en van humor doordrongen wereld ons overweldigend raken. De kunstenaar verrast én verrukt door de manier waarop hij zijn illustraties invult. Hoewel hij vooral met aquarel werkt, krijgt zijn creatief werk een extra dimensie dankzij de mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden.

Het artistieke universum van Dominique Mertens komt in jeugdboeken tot leven. We vinden het ook terug in natuurmagazines en schoolboeken die het dagelijks leven van de scholieren met een vleugje poëzie willen opvrolijken. Dominique Mertens groeide op het platteland op. Hij ervaart de natuur dan ook als vertrouwd en gastvrij: het favoriete thema van zijn artistieke activiteiten. Ook de mens heeft daarin een plaats, in perfecte harmonie met zijn omgeving. In aquarellen legt hij die natuur vast. Soms geïdealiseerd, dan weer realistisch tot in de kleinste details.

Deze tentoonstelling, opgezet met de steun van vzw Sur la Pointe du Pinceau, geurt naar lente en is opgebouwd rond originele stukken. Een aanrader voor kunstliefhebbers én voor kinderen! En natuurlijk ook voor volwassenen die zich nog zo onbezonnen voelen ...

Open van woensdag tot zondag van 14u tot 17u.
Ingang : 3€ ; verminderd tarief : 2€ ; gratis < 12 jaar