Kunstcentrum

Partners

 • Gemeente Oudergem

Het Kunstencentrum Rood Klooster is een gemeentelijke instelling. De gemeente Oudergem biedt het Kunstencentrum financiële ondersteuning, bv. op het vlak van personeel, verhuur van zalen aan het Brussels Gewest en onderhoud van de gebouwen.

 • Kunstvereniging van Oudergem

De taak van de Kunstvereniging is het uitbouwen van een divers cultureel aanbod in de gemeente. Ze is juridisch verantwoordelijk voor het cultureel centrum van Oudergem en voor het Kunstencentrum Rood Klooster. De vereniging staat dus in voor het beheer van de instellingen en waakt erover dat de verantwoordelijken beschikken over de nodige competenties. 

Website: http://www.cc-auderghem.be

 • Prométhéa 

Prométhéa heeft verschillende doelstellingen: het mecenaat promoten bij bedrijven, kunstenaars en culturele spelers helpen samenwerkingen aan te gaan voor hun projecten en de uitwisseling tussen de bedrijfswereld en de cultuursector bevorderen. De vernieuwing van het Kunstencentrum werd mogelijk gemaakt door de steun van Prométhéa. Dankzij hen vonden we een mecenaat voor de renovatie van de zalen in 2003 en konden we rekenen op heel wat privégiften voor de realisatie van tentoonstellingen.

 • Sur la pointe du pinceau vzw

Sur la pointe du pinceau vzw is een bevoorrechte partner voor de striptentoonstellingen van het Kunstencentrum. Dankzij hen konden we de tentoonstellingen over Frank Pé, René Hausman en Hermann Huppen opzetten. Momenteel liggen er heel wat nieuwe plannen op tafel.

 • Glucône, Medialab Glucône in beeld

Print en digitaal, grafieken en multimedia, grafische vormgeving en websites (zoals die van het Rood Klooster): communicatiebureau Glucône is van alle markten thuis. Een enthousiast team zorgt ervoor dat het plaatje klopt. Het idee is ontsproten aan het brein van twee ondernemende talenten. Hun doel: beelden en technologie zoeken die perfect passen binnen een bepaalde strategie. Als een echt medialab voor communicatie zetten ze een merk in de schijnwerpers of creëren ze een identiteit voor een product of dienst. Van strakke vormgeving tot e-marketing, Glucône verfijnt de boodschap... en schiet raak!

 • Architectenbureau M. en J.M. Jaspers-J. Eyers & Partners 

Tijdens de renovatie van de ruimtes in 2003 stond het architectenbureau M. en J.-M. Jaspers-J. Eyers & Partners in voor de architecturale missie. Bureau Jaspers was tijdens die eerste fase de hoofdsponsor, samen met CIT Blaton. Het bureau was opnieuw te vinden voor het renovatieproject van de tweede verdieping van het kunstcentrum.

 • De COCOF 

De Franse gemeenschapscommissie (Cocof) reikt jaarlijks subsidies uit aan het Kunstcentrum van het Rood-Klooster voor alle tentoonstellingen. Ze kent evenzeer een subsidie toe die specifiek bedoeld is voor de Ontdekkingsprijs van het Rood-Klooster.

 • Ministerie van de Franse Gemeenschap

De Franse Gemeenschap ondersteunt heel wat van onze initiatieven rond hedendaagse kunst, zoals onze Prix Découverte (prijs voor veelbelovende kunstenaars).

 • De Directie Monumenten en Landschappen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Dankzij de steun van de Directie Monumenten en Landschappen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kan onze educatieve dienst activiteiten aanbieden rond de site van het Rood Klooster. Die activiteiten zijn bedoeld om klein en groot te laten kennismaken met de geschiedenis, de architectuur en de archeologie van de site. Zowel lagere en secundaire scholen als groepen (volwassenen, kinderen en/of families) kunnen eraan deelnemen.

 • De Brusselse Museumraad

De Brusselse Museumraad (BMR) is de koepelorganisatie van de Brusselse musea.
De Brusselse Museumraad stimuleert de Brusselse musea om hun aanbod voortdurend te verbeteren en te diversifiëren, door de musea te ondersteunen, door de onderlinge samenwerking en synergie te stimuleren, en door actief promotie te voeren voor de Brusselse musea om zo Brussel als museumstad meer uitstraling te geven en beter bekend te maken bij de (inter-)nationale toerist.
http://www.brusselsmuseums.be/nl/

 

 

 • Le Géant des Beaux-Arts

Tijdens de tentoonstelling "René Follet ou Le goût de l'aventure!" bezorgde de winkel "Le Géant des Beaux Arts" ons het nodige materiaal voor de educatieve activiteiten.