Het domein

De kunstenaarsateliers

De kunstenaars op de site van het Rood Klooster zetten zondagnamiddag graag hun deuren voor u open. U kunt er traditionele kantklossers en (aquarel)schilders aan het werk zien naast mozaïeken, juwelen en beeldhouwwerken.

         

Het kantatelier

Het kantatelier van het Rood Klooster werd vroeger geleid door Christiane Lequarré. Tegenwoordig hebben Yolande Païafa en Marleen Degline er de leiding. Geïnteresseerden maken er in een ontspannen sfeer kennis met de techniek van het kantklossen volgens hun eigen wensen en kunnen. Wie wil, kan er zijn techniek bijschaven om zijn eigen stijl verder te ontwikkelen. Het kantatelier organiseert 2 weekends per maand andere activiteiten zoals borduren en allerlei knutselprojecten.

U bent er welkom elke dinsdag van 9.30 u. tot 17 u. en van 13 u. tot 16 u. (in de schoolperiodes), en twee weekends per maand van 9.30 u. tot 14 u.
Contact : 02/770.08.92 et 0475/51.31.10
http://atelierdurougecloitre.blogspot.be

Sinds juli 2014 geeft Viviane Van Wilder er workshops Lierse kant. Hierbij worden kettingsteken met een haakje op tule geborduurd.
De workshops gaan een keer per maand door op vrijdag, zaterdag en zondag van 9 u. tot 16 u. U leert er tule op een kantraam spannen, werken met een haaknaald en met kantsteken, en kleine werkjes maken met een basisachtergrond.

Contact : 02/726.33.41 et 0479/537996

Den Miller - Keramiek

Contact : 0472 32 31 81, denmiller@hotmail.com

Den Miller werkt met volgende technieken :

  • Schilderijen en beeldend werk met verschillende materialen en middelen
  • Gravures: verschillende ondergronden
  • Keramiek en aardewerk: gebruiksvoorwerpen, decoratieve voorwerpen, beeldhouwwerk

Activiteiten voor het publiek: cursussen en stages op aanvraag (max. 4 cursisten)

  • keramiek voor beginners en gevorderden (intensieve cursussen op aanvraag en weekendstages)
  • gravures voor beginners en gevorderden

Léopold Eeckhaut en Anne-Marie 

Workshop open van 14u tot 17u
Contact : 0495 38 12 76

Atelier ouvert le samedi et dimanche de 14h00 à 17h00
Contact : sur rendez-vous au 0495 38 12 76 - leeckhaut@hotmail.com

Stéphane Delhal –Beeldhouwen, schilderen en restaureren van kunstwerken

Stéphane Delhal is al 12 jaar actief in het Rood Klooster als schilde en beeldhouwer. Als beeldhouwer vertrekt hij vaak van gebruikte metalen of houten voorwerpen. Hij bezorgt ze een nieuw leven door er (al dan niet realistische) dieren van te maken. Een speelse aanpak dus, die in contrast staan met zijn abstracte schilderijen. Stéphane Delhal blijft sterk gehecht aan geometrische, driedimensionele vormen in de monumentale schilderkunst. Dat leidt soms tot onrust, soms tot warmte.

Zijn atelier is open op zaterdag van 10 u. tot 12 u. en zondag van 14 u. tot 18.30 u. Op vrijdag kunt u er terecht tussen 20 u. en 21 u.

Nora Palmai - Ambachtelijk, stoffen speelgoed

Nora laat zich inspireren door de gekke wezens die haar kinderen tekenen. Ze brengt hen tot leven door er stoffen speelgoed van te maken. Contact: palmai.nora@gmail.com

Rose-Marie Brohez – Schildersatelier

Rose-Marie Brohez maakt abstracte schilderijen in verschillende formaten. Klein en groot zullen verrast staan kijken hoe ze speelse composities maakt met behulp van touwtjes. 
Contact: rosemarie.brohez@skynet.be

Diana Laue Van den Bossche –Tekenares, schilderes, illustratrice

Diana heet u welkom in haar atelier en toont u de verschillende materialen waarop ze werkt.
Contact: 02 375 98 23

Françoise Leguet - Decoratief schilderwerk, mozaïeken, marmereffect, beschilderen van meubels

Deze kunstenares ontvangt u hartelijk in haar kleurrijk atelier. Stap binnen en laat u betoveren door haar originele creaties.
Contact : 02 377 48 72

Lucie Pringels –Schilderen met acrylverf, aquarel, pastel, inkt, plakkaatverf op papier of doek

Lucie Pringels werkt al 5 jaar in het Rood Klooster. Ze schildert uiteenlopende onderwerpen, zowel naar levend model als uit het hoofd. Haar favoriete thema's zijn mensen, voorwerpen en stillevens. Ze wordt niet graag in een hokje geduwd en schildert volgens de inspiratie van het moment. Dat kan een nieuwe ontdekking zijn, een prachtig boeket, een harmonisch landschap, het gezicht van een kind of het lichaam van een tiener. Ze speelt met technieken en materialen, verrast met nieuwe effecten en schitterende contrasten. In herhaling vallen, wil ze absoluut vermijden. Ze gaat telkens op zoek naar nieuwe invalshoeken, nieuwe manieren om het leven in al zijn glorie weer te geven op doek of papier.
Het atelier is open elke zaterdag en zondag van 15 u. tot 17 u. of op afspraak. Lucie Pringels deelt graag haar kennis en ervaringen met geïnteresseerden. Zoekt u dus tips of bent u gewoon benieuwd, aarzel dan niet om een afspraak te maken!
Contact : 02/673.15.45

Paul Vandersleyen – Beeldhouwer, tekenaar en schilder

Sinds 1989 stelt Paul Vandersleyen stelt zijn werk voor in het Rood Klooster. Hij heeft een voorkeur voor landschappen, architectuur en het menselijk lichaam.
Paul Vandersleyen studeerde architectuur aan het Sint-Lucas in Brussel en leerde schilderen en tekenen aan de Academie in Sint-Joost-Ten-Noode. Daarnaast behaalde hij een diploma beeldhouwkunst (Academie Sint-Joost) en een graduaat in kunstgeschiedenis. Tot 1976 werkte hij als zelfstandig architect. Daarnaast was hij tot in 1988 professor emeritus.
Paul Vandersleyen geeft tekenlessen in het gemeenschapscentrum van Vogelzang. Hij is ook actief als spreker voor verschillende verenigingen
Het atelier is open elke zondag van 14 u. tot 17 u. en op afspraak.
Contact : 02/772.69.98

Septy BECHOU – Gesponnen en geblazen glas met de brander

Septy studeerde 3 jaar (1994-1996) aan het CERFAV (Europees centrum voor onderzoek in glaskunst) in Nancy. Met zijn diploma meester-glasblazer op zak doorkruiste hij Europa om het glassmelten te observeren en te bestuderen, en het zo uiteindelijk nog beter te onder de knie te krijgen. In oktober 2009 vestigt hij zijn atelier in het Rood Klooster. Hij blaast glas en maakt parels van gekleurd glas. Elke parel is uniek door de graad van transparantie, de kleur en de tekening. Wandelaars die het atelier binnenstappen, raken snel aan de praat. Septy legt uit hoe glas wordt gemaakt en vertelt over de geschiedenis van glas terwijl hij een parel maakt met een vlam van meer dan 1000°. Hij wil aan een groot publiek laten zien hoe glasparels en geblazen parels ambachtelijk gemaakt worden.

Wie graag glasparels leert maken, kan 's avonds of in het weekend een stage volgen.

Open elke woensdag van 9 u. tot 18 u. en zaterdag en zondag van 14 u. tot 18 u (afhankelijk van het weer).

Meer info: Septy Bechou : 0477 286 180, cavb1050@yahoo.fr