Marios RAMOS. Jeudgauteur en -illustrator

Mario Ramos werd in 1958 geboren in Brussel. Nadat hij de opleiding grafische communicatie aan La Cambre heeft afgerond, ontdekt hij de fantastische tekeningen van Saul Steinberg en Tomi Ungerer. Hij zal later in hun voetstappen treden. Vanaf het prille begin maakt hij twee boeken, tal van affiches, perstekeningen, covers en reclametekeningen voor verschillende dagbladen en tijdschriften. Na verloop van tijd krijgt hij genoeg van de reclamewereld omdat zijn creativiteit er vaak aan banden wordt gelegd.
In 1992 keert hij dan ook terug naar de wereld van de literatuur. Hij richt zich op Pastel, de Belgische afdeling van uitgeverij l’école des loisirs, die hem aan het dromen zet. In 1995 brengt hij zijn eerste boek uit, Le monde à l’envers. Vanaf dat moment worden jeugdboeken zijn hoofdbezigheid en engageert hij zich ten opzichte van kinderen en hun leefwereld.

Quand j’étais petit, Maman, C’est moi le plus fort, Je ne suis pas une souris, Mon oeil, Un monde de cochons, Le loup qui voulait être un mouton, Arrête de faire le singe, Le petit Guili… Het zijn stuk voor stuk boeken met suggestieve titels voor kinderen. Zoals hij zelf zei: “Met potlood en papier kun je veel, heel veel, het is eigenlijk pure magie!”

Zo kan de toeschouwer zich met plezier onderdompelen in het universum dat tot lachen en tot nadenken aanzet… Kom zijn grappige, brutale wolf en tal van andere dieren ontmoeten. Ze hebben ons van alles en nog wat te vertellen. We hebben hen voor enkele maanden uitgenodigd aan de rand van het Zoniënwoud.

Files to download

Fichier