In het bos met Anne Brouillard en Mélanie Rutten

Anne Brouillard

Anne Brouillard werd in 1967 geboren in Leuven (België), als dochter van een Belgische vader en een Zweedse moeder. Aangezien ze als kind al van tekenen hield, ging ze een opleiding illustratrice volgen aan ESA Sint-Lucas in Brussel. Haar eerste album, Les trois chats, kwam uit in 1990. 
Als auteur en illustratrice publiceerde ze intussen meer dan veertig boeken die ons onderdompelen in haar intieme wereld vol poëtische verbeelding en heldere kleuren. In haar boeken komen verschillende thema’s (natuur, levende wezens en reizen) aan bod op het kruispunt tussen sprookjes, dromen en realiteit. 
Haar talent leverde haar heel wat onderscheidingen en selecties op o.a.: de Gouden Appel in Bratislava, een ‘vermelding’ op de Jeugdboekenbeurs in Bologna, de Maeterlinckprijs, de Grote Driejaarlijkse Prijs voor Jeugdliteratuur 2015-2018 van de Federatie Wallonië-Brussel,... Voor de Hans-Christian Andersen Prijs in Denemarken werd ze geselecteerd als vertegenwoordigster van België.

Mélanie Rutten

Mélanie Rutten volgde een opleiding fotografie aan ESA le 75. Vanuit haar passie voor beelden en verhalen, legde ze een autodidactisch parcours af in jeugdliteratuur.
In 2008 publiceerde uitgeverij MeMo haar eerste album Mitsu, un jour parfait. Het betekende de start van een langdurige samenwerking.
Haar boeken, die ze zelf ook illustreert, werden al vaak bekroond met o.a. een eervolle vermelding op de Bologna Ragazzi Awards, de Prix Sorcières en de Prix Brindacier. Sommige werden in een tiental talen vertaald en/of voor jeugdtheater bewerkt.
In de marge van haar creatieve bezigheden volgde ze een opleiding tot natuurgids bij Cercles des Naturalistes de Belgique. Ze organiseert ook schrijf- en illustratieworkshops rond onze relatie met de natuur.

De tentoonstelling bestaat uit een originele selectie rond het thema ‘bos’ als bron van inspiratie en verhalen. Beide beroemde illustratrices observeren, schilderen en tekenen met veel gevoel. Het Kunstencentrum aan de rand van het Zoniënwoud opent een nieuwe deur naar verbeelding voor klein, groot en dromers van alle leeftijden.