Oproep aan kunstenaars - Ontdekkingsprijs 2022-2023

Ter gelegenheid van de 14de editie mag u de hedendaagse kunstwedstrijd "Ontdekkingsprijs van het Rood Klooster" voor beeldende kunstenaars niet missen.

De Ontdekkingsprijs van het Rood Klooster, gericht op de hedendaagse kunst, stelt tot doel artistieke talenten, die in de kunstwereld nog niet hun verdiende plaats innemen, te ontdekken en te promoten.

De wedstrijd neemt twee jaar in beslag: het eerste jaar legt iedere kandidaat twee werken voor samen met een dossier dat zijn artistieke demarche uitlegt. Een jury, samengesteld uit personaliteiten uit de kunstwereld, selecteert verschillende kandidaten (6 max.) onder de deelnemers. Een collectieve tentoonstelling wordt vervolgens georganiseerd in november 2022.

Alle leden van de jury, die zich niet wil beperken tot een beknopte benadering van het werk van de geselecteerde kandidaten, zullen een bezoek aan hun atelier brengen om hun loopbaan en hun volledig oeuvre beter te leren kennen en bijgevolg in staat te zijn de eindlaureaat te kiezen (tijdens deze editie ontmoeten we elkaar op afstand). De eindlaureaat wordt beloond met een prijs van 3.000 €, met de organisatie van een tentoonstelling van zijn werken in het Kunstcentrum van het Rood Klooster in 2023, en met het opstellen, door een specialist, van een geïllustreerd cahier over zijn werk.

 Wil je op avontuur gaan? ⤵

http://www.oudergem.be/ontdekkingsprijs-2022-2023

Files to download

Fichier