4de editie van de Fotowedstrijd

GEMEENTE IN DE KIJKER 2020
4de EDITIE VAN DE FOTOWEDSTRIJD
WEERSPIEGELINGEN VAN OUDERGEM

Donderdag en vrijdag : 14:00 > 17:00
Zaterdag en zondag : 14:00 > 18:00
Vrije ingang

*PREVENTIE COVID-19*: 7 bezoekers tegelijkertijd welkom; mondmaskers verplicht; tentoonstelling op de benedenverdieping alleen; max. 30 minuten.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waar zijn de mooiste weerspiegelingen van het land?

De tentoonstelling met als thema “Weerspiegelingen van Oudergem” bevat een selectie van persoonlijke en verrassende foto’s, genomen door bewoners van onze gemeente die allen deelnamen aan de fotowedstrijd die in september 2019 door de dienst Cultuur van de gemeente Oudergem.

De pandemie van Covid-19 heeft onze hele samenleving geraakt, maar raakte niet aan de creativiteit van de 63 deelnemers van de 4de editie van onze fotowedstrijd, die wij deze hartelijk danken. Deze editie is dus bijzonder, omdat we noch een prijsuitreiking, noch een vernissage kunnen organiseren. Maar een tentoonstelling van de beste foto’s wordt wél georganiseerd en zal plaats vinden van 11 juni tot en met 19 juli 2020 in het idyllische kader van het Kunstcentrum van het Rood Klooster.

Na deliberatie van de jury, zijn we verheugd u aan te kondigen dat de Prijs Gemeente in de Kijker 2020 is uitgereikt aan Chloé Thôme voor haar foto “14/05/2020, 20h01”. De 2de Prijs gaat naar Noël Mattelet voor zijn foto “La nuit tous les hérons sont gris”.

Andere favorieten zijn van Brigitte Denis, Dirk Hoornaert, Olivier Richard, Eric Ostermann en Werner Van Mieghem. Zij vallen ook in de prijzen voor hun foto’s die het erg geapprecieerd werden door de jury.

Samenstelling van de jury: Patrick Bya, winnaar van de fotowedstrijd 2013, videast en fotograaf; Sophie de Vos, schepen van Cultuur; Nele Doensen, artiest en fotografe; Florence Mainguet, diensthoofd Cultuur; Sander Rosseels, cultuurbeleidscoördinator; Olivia Bassem en Vincent Vanhamme, kunsthistorici en directie van het Kunstcentrum van het Rood Klooster.

De fotowedstrijd Gemeente in de Kijker is een initiatief van Sophie de Vos, schepen van Cultuur van Oudergem. Dit project werd mede mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking met het Syndicat d’Initiative, de Cercle d’Histoire d’Auderghem en de Association Artistique d’Auderghem.